Número 1 / Març 2021

Llibertat d'Expressió

Vivim moments d’extrema incertesa. Mentre ens submergim en el que sembla una profunda crisi política, econòmica i social, que dona avisos de ser llarga i dolorosa, i sense haver pogut encara agafar aire de la crisi sanitària en la que s’ha convertit la nostra nova normalitat, el projecte d’El Carrer amb l’edició del número 1 que tens a les mans està donant les seves primeres passes.

Una mirada a les noves i velles formes de producció, distribució i consum.

Per Ferran Tomàs, Joan Garriga, Tomàs Carandell i Núria Martí Fotografia Sergi Iracheta  

Per Vinyet Duran

Històricament, maternitat i feminisme han mantingut una relació diguem que complicada ja que, des de sempre, la maternitat ha estat un tema que generava incomoditat al feminisme.

Per Patricia Bertolin i Irene Marquez
Il·lustració Alba Garriga

Moltes de nosaltres en aquest confinament hem pres consciència de quines són les feines essencials que trobem al centre de la vida; moltes d’altres ja n’érem plenament conscients molt temps abans.

Per Joan Garriga

La història del tèxtil, pel que fa a la dona a Ribes, igual que a la resta del país, ha estat una història silenciada i, de retruc, s’hi ha invisibilitat.

Per Pau de Ribes i Tomàs Carandell
Fotografia Sergi Iracheta

Per Esther Rodríguez
Il·lustració Lídia Gázquez

Parlar de sexe a la literatura no sempre ha estat fàcil. Amb més o menys subtileses, al llarg de la història de la literatura les relacions sexuals sempre han estat una font inspiradora de passions i conflictes.

Per Miquel Carandell

Ara que les vacunes de la covid-19 ja estan disponibles, us proposem una mirada enrere per conèixer l’origen d’aquesta tècnica, i com el saber tradicional i les classes populars han estat fonamentals per entendre el seu èxit.

Per Xavier Lacort

Quan veiem una obra d’art del darrer segle XX o principis del XXI la primera reacció de l’espectador no informat és mantenir una posició de rebuig o incomprensió.

Per Professorat i alumnat
Institut Xaloc

L’Institut Xaloc, des de fora no sembla gran cosa, però guarda un tresor en el seu interior: un equip humà inquiet i implicat en el creixement personal i acadèmic.

Per Joan Duran I Ferrer
Il·lustració Jordi Pagès i Morera

El Mas de les Àligues és una antiga masia ubicada al massís del Garraf, que actualment es troba deshabitada i en estat ruïnós. Està situada al límit d’una pedrera, a punt de ser engolida per l’excavació i la demolició del terreny.

Garantir la viabilitat econòmica i la independència editorial, requereix de la implicació i compromís dels i les lectores. És a vosaltres a qui devem l’elaboració d’el CARRER. Entenem la subscripció com una forma de col·laboració dels i les lectores amb el projecte d’el CARRER. Hem dissenyat diferents formats de subscripció per adaptar-nos a les nostres voluntats i possibilitats de col·laboració.

Gràcies per fer-ho possible!

0
Subscriptores
0
Euros any