Gelat sexy, sostenible i saludable

Gelat sexy

També em podràs trobar pel bosc dinamitzant passejos silvestres, on aprenem a identificar i utilitzar les diverses plantes remeieres autòctones, així com oferint consulta nutricional i tallers en clau de sostenibilitat. Soc defensora d’un consum alimentari més ètic, regeneratiu i local com a eina de resiliència i transformació climàtica. La nostra salut està lligada a […]

Sweeney Todd i els pastissos de la Rra. Lovett

Sweeney Todd

La història té com a protagonista un llegendari personatge del Londres victorià, del segle XIX, la veracitat del qual mai no va ser provada i que va servir d’argument al llargmetratge anglès del mateix nom, de 1936, dirigit per George King. Més endavant, en 1979, Stephen Sondheim, inspirat en  l’obra teatral de Christopher Bond de 1973, va popularitzar […]

L’art com a concepte

Kosuth

A la dècada dels anys setanta del segle XX, el poder d’avantguarda i de no integració de l’art en la societat de consum era cada cop menor. El mercat havia demostrat que era capaç d’absorbir i convertir en objecte de consum qualsevol mena d’objecte artístic, per més crític que fos amb la societat que l’envoltava. […]

Sempre hi haurà esperança

Sempre hi haurà esperança

Escampats d’una forma incòmodament ordenada, jeuen els antics llits de l’orfenat. És una habitació on es desperten cada matí i on somien durant les solitàries nits. Els Lulus, un grup de nens de no més de quinze anys, conviuen tots junts al vell hospici des de temps enrere, en el seu modest i limitat món […]

Iogurt blau vegà d’ametlles

Iogurt blau vegà d’ametlles

Decorem amb una flor comestible; una flor per una flor!. Amb tot això, crec que ja és suficient perquè comencis un dia inspirador! Colem les ametlles i les triturem amb una tassa de beguda de soja amb la picadora o minipimer. Quan tinguem una crema, afegim el que queda de beguda vegetal. Escalfem la mescla […]

Mousse de xocolata

Mousse de xocolata

El 1795, Joseph Storrs Fry va presentar un mètode per a moldre grans de cacau amb una màquina de vapor. Més endavant, els seus fills ho van combinar amb cacau en pols, mantega de cacau i sucre fins a aconseguir una barra de xocolata sòlida. No va ser fins al 1819 que François-Louis Cailler va […]

Veure i gaudir

Veure i gaudir

Tom Wolfe en el seu llibre “la paraula pintada”, publicat l’any 1975, explica l’alliberament que va significar per a la burgesia de Nova York poder treure les pintures de Pollock, que tenien en la sala de les seves residències de Coney Island, i posar obres d’Andy Warhol, molt més comprensibles per als seus gustos, de […]

Crònica d’una xerrada de Montse Castellà

Crònica d'una xerrada de Montse Castellà

Un trajecte que anà resseguint algunes de les principals lluites per un món millor. Sí, potser sona molt utòpic, potser en temps de desànim i desesperança queda fins i tot il·lús, però ni ho és ni ens ho podem permetre. La Montse desgrana cada reivindicació, relligant-les entre elles, visibilitzant referents i fent memòria, alimentant el […]

El final d’una era. Crida enèrgica a la comunitat científica

El final d’una era. Crida enèrgica a la comunitat científica

Ja fa temps que, quan menjo un tall de tonyina o unes sardines, tinc la sensació sorda d’estar-me empassant trossets microscòpics d’una bossa del Pryca que va desembocar a la mar el 1984. És per això que intento anar a comprar, sempre que puc, amb bosses de tela, o bé re-re-re-re-re-utilitzar una bossa de plàstic […]