Gelat sexy, sostenible i saludable

Comparteix aquest article

Gelat sexy

També em podràs trobar pel bosc dinamitzant passejos silvestres, on aprenem a identificar i utilitzar les diverses plantes remeieres autòctones, així com oferint consulta nutricional i tallers en clau de sostenibilitat. Soc defensora d’un consum alimentari més ètic, regeneratiu i local com a eina de resiliència i transformació climàtica. La nostra salut està lligada a la del planeta d’infinites maneres, així que les receptes que trobaràs en aquesta secció són una invitació a cuidar-te mentre cuides la naturalesa, a través de petits canvis en els nostres hàbits.

(RECEPTA)

Arribada la calor, a qui no li ve de gust un bon gelat? I si, a sobre, és ràpid i fàcil de fer, saludable i deliciós, tenim un èxit assegurat! Aquesta recepta és ideal per a totes les edats, i un remei infal·lible per a salvar aquelles fruites oblidades que s’han tornat una mica massa madures.

INGREDIENTS (1 ració):

Per a la base:
1 plàtan madur (com més fosc, millor!) prèviament tallat i congelat
1 rajolí de llet vegetal / 1 rajolí de suc de llimona o taronja

Per a donar sabor:
1 grapat de fruita prèviament congelada: fruits del bosc, cireres,    préssec… la que més t’agradi!
1 cullerada de cacau pur en pols
1 culleradeta d’espècies: canyella, gingebre, clau, etc.

Per a decorar:
Fruita tallada a trossets
Gotes de xocolata 85%
Fruits secs
Mel de Can Pere
Flors silvestres: malva, saüc, ravenissa…

PREPARACIÓ:
1.    Col·loquem en una processadora d’aliments (una picadora de tota la vida)    el plàtan congelat junt amb la resta d’ingredients que hàgim escollit per    a donar sabor al gelat: de xocolata, de fruits del bosc, etc., i el rajolí    de llet vegetal. En el cas dels sorbets de fruita, podem substituir la llet    vegetal per suc de llimona o taronja, si preferim un toc més àcid.
2.    Triturem fins a obtenir una textura cremosa i homogènia, intentant    utilitzar la picadora el mínim de temps possible per evitar que el gelat    es desfaci.
3.    Tastem el gelat i corregim al gust.
4.    Servim en un bol i el decorem, sempre deixant volar la nostra imaginació.    5.    El podem consumir directament o deixar reposar una estona més al

Si has pogut llegir aquest article de manera gratuïta és gràcies als subscriptors

Fes-te’n subscriptor i construeix el mitjà de comunicació independent, crític i rigorós que els veïns i les veïnes de Sant Pere de Ribes necessitem.