Som-hi

Aquest exemplar del número zero que teniu entre les mans és una mostra del que serà la revista sociocultural d’àmbit municipal per a Ribes i Les Roquetes, El Carrer.

Per Consell editorial

30 de desembre de 2020

Comparteix

#SomelCarrer

Aquest no és un projecte fruit d’una boja nit d’estiu ni de les llargues tardes durant el confinament. El Carrer s’ha anat coent a foc molt lent; ja fa cinc anys que vam començar a donar-li forma tot motivats per la necessitat, la il·lusió i les ganes de comptar amb un espai informatiu, una capçalera que representés a tot el municipi i estigués lligada a tots els seus moviments socioculturals, que garantís una informació de qualitat oberta a tothom, amb força i identitat pròpies, i que alhora, es convertís en una eina útil i constructiva però, sobretot, participativa. Ha plogut molt des de llavors, ha anat passant el temps i entre fills, eleccions municipals i generals, referèndums i pandèmies vàries El Carrer anava agafant força.

Parlant una mica sobre els mitjans de comunicació, és una realitat que en el nostre municipi hi ha un gran buit i, per no entrar en debat a quatre línies de l’inici d’aquest editorial, direm que també “poques apostes”, pel que fa a mitjans de comunicació, no només de premsa escrita.

En un municipi que fa no gaire temps disposava d’una televisió local o una ràdio que jugava un paper molt important com a dinamitzadora social i cultural, que permetia opinar i expressar, o que comptava temps enrere amb publicacions com El Montgròs (1910), La Penya (1911-1913), La Veu de Ribes (1916-1917) o L’Estel (1934-1934) entre d’altres, resulta estrany i contradictori la falta d’aquests a dia d’avui, ja que estem convençuts que la gent de Ribes i Les Roquetes tenen molt a dir.

L’únic que ens feia falta per llançar El Carrer cap endavant era gent que volgués col·laborar, a qui engrescar, amb la mateixa necessitat i ganes de formar part d’aquest projecte i de passada, per què no dir-ho, ens donessin l’empenta que faltava. Així que ens vam presentar als pressupostos participatius de l’Ajuntament amb un doble objectiu: obtenir la primera empenta econòmica i mesurar quanta gent podria estar interessada en un projecte com aquest. I el resultat és que ara ja comptem amb un gran grup de col·laboradors! Que són no només les peces d’aquest engranatge, sinó els que han fet possible que avui El Carrer surti del calaix. Així que ara si, som-hi!

I el resultat és que ara ja comptem amb un gran grup de col·laboradors! Que són no només les peces d’aquest engranatge, sinó els que han fet possible que avui El Carrer surti del calaix. Així que ara sí, som-hi!

Crèdits

Producció Editorial
Associació El Carrer per la Lliure Circulació de la Informació

Consell Editorial
Tomàs Carandell, Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Fotografia
Sergi Iracheta

Disseny i Maquetació
Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Disseny i coordinació Web
Oriol Martí

Correcció Lingüística
Gemma Falcó

Administració
María Moragues

L’equip de El Carrer som…
Francesc Pascual, Ferran Tomàs, Vinyet Duran, Gina Garriga, Nuria Martí, Patricia Bertolin, Irene Marquez, Alba Garriga, Victoria Puyoles, Mina Leprevost i Joan Garriga

Impressió
Gràfiques Voisin-Mateu (Vilafranca del Penedès)

Dipòsit Legal
B21014-2020

Tiratge
1500 exemplars

Comparteix