“L’artista pot fer en públic allò que nosaltres ens delim per fer en privat” Montserrat Roig

Per
Consell Editorial

Comparteix aquest article

Cada dos mesos, posem sobre la taula de la nostra comunitat una eina de servei públic i popular de manera proïstica, d’igual a igual.
editorial 20

Per un projecte com el nostre, cada edició enviada a temps a impremta, sempre el diumenge a les tantes, és la finalització d’un pas i l’inici d’un altre, en el procés rotatiu que treballem per a publicar cada nova edició (s’ha de repartir, ensobrar i presentar, etc…). Però sí, és un pas important. Ja que passa a ser una cosa personal, intima (pensem que els textos, articles, fotos o il·lustracions i les aportacions que llegiu a la revista són fetes per persones, no per IA).

Pensades entre l’anar i venir de la quotidianitat vivencial de cadascú. Meditades entre el dia i potser somiades de nit i segurament executades davant d’una pantalla en concentració i solitud. Un esforç conscient i actiu que fem de manera compromesa. Però aquesta intimitat s’amplia i esdevé comuna ràpidament en passar de mà en mà o d’un correu a l’altre. Que amb confiança i estima, es corregeixen, es maqueten, i s’il·lustren els textos inicials transformant-se finalment sobre el paper. Una col·lecció de pàgines sota una capçalera comuna. En arribar aquí ja és una obra col·lectiva.

Finalment, el dia que surt al carrer la revista, torna a transformar-se i ara si a ser una obra social, des del moment en què la primera persona lectora comença a llegir-la. La finalitat principal per la qual continuem editant la revista El carrer, ja té tota la seva significació. Satisfetes nosaltres i esperant satisfer. Fer-ho ens obliga a pensar, a crear, i si ajudem a fer que ho facin també aquells que la llegeixen encara més. I van 4 diades de sant Jordi fent la nostra aportació.
Així cada dos mesos, posem sobre la taula de la nostra comunitat una eina de servei públic i popular de manera proïstica, d’igual a igual. La revista lluny de ser una col·lecció infinita de símbols intel·ligibles, pren en cada secció i aportació una voluntat de transmetre idees, debat i generar incomoditat reflexiva. Essencial en qualsevol grup humà que vulgui revisar-se constantment per a millorar.

Vualà… esperem que la gaudiu!

 

<span class=”cita”></span>

«El llenguatge i les arts van de bracet en la nostra espècie, incloses la capacitat científica i filosòfica per descobrir i interpretar el món, la vida i a nosaltres mateixos. Ment i cos s’uneixen en les arts. L’abstracció que impliquen ajuden a entendre la literalitat. I la creativitat ens permet gestionar-la.»

David Bueno, “L’art de ser humans”

</span>

Si has pogut llegir aquest article de manera gratuïta és gràcies als subscriptors

Fes-te’n subscriptor i construeix el mitjà de comunicació independent, crític i rigorós que els veïns i les veïnes de Sant Pere de Ribes necessitem.