No volem ser neutrals, ni podem ser-ho

No, el 2020 no ha estat un bon any per començar un iniciativa, col·lectiva, en paper i que es digui El Carrer.

Per Pau de Ribes

30 de desembre de 2020

Comparteix

És un bon moment per a El Carrer?

Durant aquest any i per culpa de la pandèmia del virus covid-19, s’ha primat l’aïllament, la distància social entre persones, les coses no físiques sinó digitals i el carrer s’ha buidat com a espai comunitari i social. Per tant, essent plenament conscients de com d’importants són aquests àmbits per la vida social i comunitària i havent patit durant tants mesos aquest confinament, volem convertir la revista El Carrer en una acció col·lectiva per revertir aquesta “nova realitat”. És més necessari que mai la creació i la defensa de totes aquelles eines que ajudin a transformar i recuperar el carrer com a espai social i de trobada.

I el contingut, què?

Des de la revista El Carrer no anem a cobrir tota la demanda informativa del municipi ni de la comarca, no tenim la capacitat però tampoc és aquesta la nostra voluntat. El nostre objectiu és donar cobertura a aquella manera d’enfocar els problemes que generin debat i provoquin canvis. Estarem al costat de la multitud d’iniciatives que ja treballen per la transformació social, els farem d’altaveu de la seva activitat i propostes. A més, plantejarem els temes des d’un enfocament diferent, pensant en la justícia social, el bé col·lectiu i en el qual una altra manera de viure és possible i, a hores d’ara, necessària. Posant la vida al centre, ajudant a crear comunitats on valgui la pena viure-hi, on desenvolupar-se en comunitat sigui satisfactori, vinguem d’on vinguem, siguem com siguem.

Les diferents seccions les treballarem de manera col·lectiva, en grup, dins de bombolles de confiança. Per construir un saber compartit basat en la cooperació i l’aprenentatge continuat. Cercarem convenis de col·laboració amb entitats i col·lectius que treballin amb la mateixa voluntat que nosaltres, ajudant a enfortir la xarxa social i comunitària. I trucarem a la porta de totes les institucions que vulguin plantejar debats, més enllà de veure i tractar els mitjans de comunicació com a plataformes de venda de productes i promoció d’interessos partidistes.

Treballarem amb tothom qui ens vulgui al seu costat, colze a colze i pas a pas.

Subscriu-te a la revista

Si has arribat fins aquí, deu ser perquè t’ha agradat el que has llegit fins ara. Per això t’animem a subscriure’t a la revista elCARRER.

Comparteix