Editorial maig

“A mi la veritat sempre m’ha temptat de mala manera” – Mercè Rodoreda

Per Consell editorial

maig de 2021

Comparteix

#PrendrePartit

Si viure vol dir, d’alguna manera, prendre partit, volem estar aquí i escriure aquestes ratlles per celebrar la vida. Perquè és d’aquesta del que seguim volent parlar a El Carrer. Amb els seus clars i obscurs, grandeses i miseries, alegries i tristeses.

Volem parlar de la vida a Ribes i Les Roquetes. De quines són les oportunitats i els reptes que té aquesta comunitat per avançar cap a una societat millor. Dels drets que, diàriament, ens són vulnerats i menyspreats, en la construcció d’espais on, sincerament, cada cop és més difícil de viure-hi. Davant l’autocomplaença i la més que comprovada incapacitat d’administracions i institucions públiques per estar a l’alçada dels moments, i la voracitat d’un sistema que escup pobresa, estigmatització i exclusió social, donem veu en el present a qui haurà de construir el futur perquè puguin expressar les seves inquietuds, desitjos i somnis. Volem parlar i volem escoltar a persones, projectes i iniciatives que a la nostra comunitat neixen i creixen fomentant una societat culturalment més rica i diversa, integradora i amable. Apuntem amb coneixement a debats de present i futur, intentant sempre fer-ho des del rigor i la cura.

També és cert que ens trobem en moments de certa transcendència en la definició del futur del municipi i el país. Cada dia institucions i altres organismes prenen decisions que poden condicionar i, de quina manera, les vides de totes. Per això pensem que la informació, l’anàlisi, la reflexió i el debat és el millor que podem aportar a la nostra comunitat. Ja sigui construint un espai per les subscriptores per ampliar els continguts que trobareu en aquesta edició, o creuant les línies de la sempre difusa (i més aviat utòpica) neutralitat, per enfocar allò que oferim en base als nostres neguits, idees i propostes i, sobretot, a la nostra realitat.
En aquest sentit, estem convençudes que enfront de lemes i arguments simplificats, que recorden massa a estratègies comercials i jugades de pòquer, necessitem obrir debats públics i explicar les conseqüències, posar llum, consensuar les decisions que hipotecaran el nostre entorn natural. I com que és un dels tresors que com a poble tenim, davant qualsevol gran agressió (a despatx i sobre plànol en diuen “modificació”) l’hem de defensar a tota costa. Acceptar la incompatibilitat entre defensar la vida o prioritzar l’economia, aquesta economia que a més només beneficia uns pocs que pretenen utilitzar un bé del comú per als seus negocis i l’exhibició dels seus egos glamurosos.

En definitiva, podríem escriure de l’olor de la primavera i dels records que aquesta ens evoca o seguir posant fe cega en què tot anirà bé, i així creure que qui dia passa any empeny. Podríem deixar-nos endur per les inercies uniformadores, triar el camí fàcil i pujar-nos al carro guanyador. Però preferim, davant realitats que pensem que poden condicionar el present i futur del nostre municipi i la vida dels veïns i veïnes, prendre partit.

Sortim al carrer?

“Acceptar la incompatibilitat entre defensar la vida o prioritzar l’economia, aquesta economia que a més només beneficia uns pocs que pretenen utilitzar un bé del comú per als seus negocis i l’exhibició dels seus egos glamurosos”

Crèdits

Producció Editorial
Associació El Carrer per la Lliure Circulació de la Informació

Consell Editorial
Tomàs Carandell, Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Fotografia
Sergi Iracheta

Disseny i Maquetació
Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Disseny i coordinació Web
Oriol Martí

Correcció Lingüística
Gemma Falcó

Administració
María Moragues

L’equip de El Carrer som…
Francesc Pascual, Ferran Tomàs, Vinyet Duran, Gina Garriga, Núria Martí, Patricia Bertolin, Irene Marquez, Alba Garriga, Victoria Puyoles, Mina Leprevost, Esther Rodríguez, Xavier Lacort, Mercè Alsina i Joan Garriga.

En aquest número hi han col·laborat: Pere Avilés, Zoa Glasmeyer, Núria Martinez, Sabrina Mas, Aroa Bertomeu, Núria Espachs, Miquel Serra, Fran Moreno, Gerard Gómez i Professorat i alumnat de l’institut Can Puig.

Impressió: Gràfiques Voisin-Mateu (Vilafranca del Penedès)

Dipòsit Legal
B21014-2020

Tiratge
500 exemplars

Comparteix