Editorial gener

“Som el que fem per canviar el que som” – Eduardo Galeano 

Per Consell editorial

gener de 2022

Comparteix

#1anyElCarrer

Afrontar un nou any, massa semblant a com vam començar el passat, és sempre moment de plantejar-se reptes i desafiaments. Potser no és la millor època per posar-se a somiar sense límits, informativament parlant, ja que tenim la sensació de viure permanentment a punt del col·lapse i amb el temor de l’arribada de noves restriccions en el nostre dia a dia.
Només el temps ens permetrà analitzar amb cert rigor i una visió global el que ha succeït al món en els darrers dos anys i el seu impacte per al present i futur de la humanitat i del conjunt de la vida al planeta. Qui ens ho havia de dir… ens repetim aquests dies. I amb més dubtes que certeses, hem d’acceptar que estem immersos en una muntanya russa a la qual es fa molt difícil veure, i preveure, el final.

A El Carrer vam afrontar l’any 2021, malgrat tot, amb ganes d’entomar un repte. Els primers dies de l’any sortia l’Edició 0 de presentació de la revista, i en els primers compassos de l’any era distribuïda per tot el municipi. Implicava la posada en marxa d’aquest projecte, la confecció d’un equip de treball, l’elaboració i definició dels continguts, el disseny, la correcció i un llarg etcètera de feines i compromisos que han anat donant forma al que avui es El Carrer. Amb aquesta Edició 6 i des del 2022, podem mirar enrere i recordar aquest primer any de vida, alhora que no podem fer altra cosa que donar les gràcies a totes aquells i aquelles que l’han fet i el fan possible.

No enganyarem a ningú. Tirar endavant una revista com El Carrer, en les actuals condicions ha estat de tot menys fàcil. Ni tècnicament, ni econòmicament, ni humanament ha estat un camí de roses. També hem tingut els nostres moments de crisis i col·lapses, de no arribar als tempos ni objectius marcats, de no poder complir amb els compromisos adquirits, o de no rebre la resposta esperada. Ho tenim clar, i ho carreguem a l’esquena, però per sort això no ens ha fet abaixar els braços.

Si vam iniciar aquest projecte és perquè volíem construir una iniciativa col·lectiva, que esdevingués un nou color dins la paleta informativa que ajudés a dibuixar, davant d’un present ple de dubtes, un futur d’oportunitats. Una eina de transmissió d’informació, coneixement, cultura, idees o entreteniment, que es pugues finançar mitjançant les subscripcions i les col·laboracions, i que es convertís en un
instrument al servei de la comunitat i les seves necessitats, independent i autosuficient. En definitiva, ens plantejàvem treballar amb tothom qui ens volgués al seu costat, colze a colze i pas a pas.

I aquí estem. Amb un equip de treball i col·laboració obert i compromès amb idees i iniciativa per tirar-les endavant, amb, ara ja sí, més d’un centenar de subscriptores i una distribució que ja arriba a bona part de la comarca. I, sobretot, amb aquesta Edició 6 com a resultat de tot plegat. Aquest és el nostre granet de sorra. I ho seguirà essent un any més!

“I aqui estem. Aquest és el nostre granet de sorra. I ho seguirà essent un any més!”

Crèdits

Producció Editorial
Associació El Carrer per la Lliure Circulació de la Informació

Consell Editorial
Tomàs Carandell, Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Fotografia
Sergi Iracheta, Gina Garriga

Disseny i Maquetació
Pau Garriga, Paula Antón de Vez

Disseny i coordinació Web
Oriol Martí

Correcció Lingüística
Gemma Falcó

Administració
María Moragues

L’equip de El Carrer som…
Ferran Tomàs, Vinyet Duran, Patricia Bertolin, Irene Marquez, Alba Garriga, Mina Leprevost, Esther Rodríguez, Xavier Lacort, Mercè Alsina,Joan Garriga, Miquel Carandell, Francisco Montero.

En aquest número hi han col·laborat: Eudald Griera, Equip Coopsetània, Sergi Garcia, Marta Blanch, Joan Canela, Aidà Almirall, Lucia Serralta, Esther Villa, Cooperativa Can Pere, Laura Jacas i Professorat Ins Montgròs.

Impressió: Papyrus Indústries Gràfiques

Dipòsit Legal
B21014-2020

Tiratge
500 exemplars

Comparteix