avatar-la-directa-400x400px

Per Redacció La Directa

30 de desembre de 2020

Comparteix

El periodisme és el que narra però també els llocs on intervé i des d’on ho fa. Que avui neixi un mitjà amb la voluntat de contribuir a transformar el seu entorn, Ribes i les Roquetes, i ho faci des del convenciment que la comunitat és vital, és motiu de celebració. A la Directa, que ja té pràcticament quinze anys, ens alegra poder sumar companys de viatge. Un viatge que vincla de forma indissociable el que fem i el com ho fem. Si no ho féssim amb les subscripcions com a bandera i l’assemblearisme com a pilar, el mitjà no podria ser independent del poder polític i econòmic capitalista i, per tant, deixaria de tenir sentit. Ara mateix, grans grups mediàtics controlen els mitjans, i darrere d’aquests, sovint, banca i fons d’inversió. A contracorrent, cal continuar impulsant mitjans amb assemblees en comptes de consells d’administració, amb subscriptores en lloc d’accionistes, amb capacitat per denunciar els poders i no amb estructures que en formin part.

La Directa naixia el 2006 a les portes d’una crisi, quan encara faltava temps perquè la majoria de mitjans deixessin d’amagar els noms dels bancs quan desnonaven. El Carrer neix enmig d’una crisi global que aprofundeix encara més en les desigualtats existents. En aquest context, és quan cal mirar més que mai on ningú mira, furgar entre el que ningú vol remoure, i ser conscients que relatar des d’una realitat local també permet explicar fenòmens globals. Així doncs, eines com el Carrer, «per a la lliure circulació de la informació», són imprescindibles per a la creació de consciència crítica, avantsala de l’acció. Perquè una comunicació que no aconsegueixi animar a l’acció no serveix de res i estem segures que des del periodisme polític, econòmic, social i cultural local generareu canvis en el municipi i en la gent que l’habita.


Braç a braç, amb aquesta xarxa de mitjans transformadors que anem construint, cal que sortim al carrer, allà on passen les coses i des d’on les podem explicar. I per fer-ho, com a avituallament, prenem la recepta Vinader: «equip, mètode, vocació, rearmament cultural i consciència crítica”… i Carrer!

Subscriu-te a la revista

Si has arribat fins aquí, deu ser perquè t’ha agradat el que has llegit fins ara. Per això t’animem a subscriure’t a la revista elCARRER.

Comparteix