Carnaval de Ribes, una tradició sense autoritat ni complexos

Per  Pau Canela i Joan Garriga    Il·lustració Juan del Pozo

març de 2023

Comparteix

Capaç de diferenciar-se de les propostes massives de la resta del Garraf. Defuig i accepta tan les plomes com els lluentons, amb marca pròpia, aconsegueix fer de la participació oberta i la conjunció de disfressats i carrosses una proposta engrescadora, participativa i grotesca. Any rere any, ha anat, i no per casualitat, millorant i perfilant, seduint tots els gustos i edats, mantenint els actes històrics i encertant amb les fórmules més noves. No exempt de reptes i millores, el carnaval de Ribes manté l’esperit crític i satíric des de la recuperació del carrer, com a escenari de les expressions culturals després de la tardor franquista, que van començar a organitzar des de l’entitat Ger i que, amb el temps, la resta d’entitats i col·lectius de Ribes, hem incorporat de manera natural i defensant una proposta que té camí per saltar i ballar. El carnaval de Ribes, com la mateixa disfressa, si te la creus, llueix molt més.

Per Joan Garriga

Aquest posicionament en la proposta del Carnaval de Ribes va fer que, des de molt aviat, es fes una clara aposta per un carnaval obert, participatiu, poc reglat i en el que la cercavila de mascarots…

Per Pau Canela

L’aposta impulsada des de l’entitat Ger de la creació de la COC (Comissió Oberta del Carnestoltes) arriba al seu any de validació.

Subscriu-te a la revista

Si has arribat fins aquí, deu ser perquè t’ha agradat el que has llegit fins ara. Per això t’animem a subscriure’t a la revista elCARRER.

Comparteix